Laura in Noorwegen || Gezellig tussen de schapen!

Weekend verslag!

Hei!

Zoals jullie wel gemerkt hebben is er van het weekend niet zo heel boeiends gebeurd. Ik was veel alleen en heb lekker rustig aan gedaan. Maar goed, bij deze toch nog even hetr weekend verslag!

Zaterdag
Vandaag moest ik helaas vroeg op omdat Kjersti naar een meeting ging en ik dus moest gaan voeren. Eerst de gazen naar buiten gelaten en toen naar de kippen toe, die ook hun voer kregen. Daarna natuurlijk naar de lammeren en schapen om ze te voeren. Als eerste danste ik op een liedje van Katy Perry de stal door.. Tjah je moet het jezelf toch leuk maken als je op zaterdag om kwart voor 9 aan het voeren bent terwijl je normaal zou liggen te slapen. Maar goed na zo'n uurtje in de stal was ik klaar en ben ik weer naar binnen verhuisd waar ik weer de hele dag in de stoel in de woonkamer heb gezeten heb en een beetje tv heb gekeken en achter de computer heb gezeten. Ook heb ik nog Merlin gekeken en ben ik aan een nieuw haak project begonnen. Waar ik helaas niet genoeg wol voor heb dus hopelijk kan ik van de week nog wol bij kopen. 's Avonds at ik een soepje en nog een hamburger die over was want ik moest dus voor mijn eigen eten zorgen. En dat was de zaterdag wel weer! Oh ja de 9 schapen die nog buiten liepen heeft Kjersti 's morgens nog naar binnen gekregen dus ik heb ook nog hun bellen afgedaan.

Zondag:
Vanmorgen kon ik weer heerlijk uitslapen en rond een uurtje of 10 was ik beneden en ontbeet ik onder het genot van Qmusic. Die bijna de hele dag ook aan gestaan heeft. Ik ben na het ontbijt eerst gaan haken en later weer achter mijn laptop gekropen waar ik een tijdje met suus heb gepraat, en ondertussen een beetje haakte. Ook kwam Kjersti's moeder nog langs die met Oji is gaan lopen dus dat hoefde ik lekker niet te doen! Rond een uurtje of half 3 was Kjersti weer thuis en hebben we samen wat gedronken en een speicaal Noorse koek gegeten. Temiste zo noemde ze het, was best wel lekker! Jammer dat het nu op is hihi. Verder heb ik zitten haken aan mijn project en stukken aan elkaar genaaid en verder niet zoveel eigenlijk. Mijn groene wol is nu bijna op zoals ik hierboven bij zaterdag al schreef dus ik moet nieuwe hebben. Ook at ik weer Elk vandaag in de lagane. Het vlees is dus nu gewoon zoals gehakt. 

En dat was het al weer voor het weekend! Morgen wordt een drukke dag omdat een deel van de schapen worden geschoren, Dus ik zal morgen alleen de schapen die al geschoren zijn voeren omdat het beter is voor de andere een lege maag te hebben. Dus dat is dan stiekem wel weer een beetje fijn hihi! Maar daar morgen meer over!

Liefs,
Laura

Bijna iedereen is weer thuis!

Hei!

Wat een verwenerij weer voor jullie vandaag he, een tweede berichtje dit keer. En dat allemaal omdat ik gisteren vergeten wat om te schrijven. Maar goed laat ik maar snel beginnen met vandaag!

Vanmorgen was ik om half 9 beneden en zoals de andere dagen ging ik dus eerst naar buiten om te voeren. En het was weer lekker aan het sneeuwen vanmorgen dus dat was ook weer leuk! De kippen kregen hun voer en de ganzen mochten weer lekker naar buiten toe de sneeuw in. Daarna natuurlijk door naar de lammeren die hun kuil en krachtvoer weer kregen en rond 10 over 9 was ik weer binnen waarna ik gegeten heb en vanaf toen eigenlijk achter mijn computer heb gezeten. Een beetje klooien op het internet en ik heb een paar afleveringen gekeken van de serie Merlin. Ook ben ik eindelijk weer eens een stukje verder gaan haken aan de Halloween mutst waarmee ik begonnen was. Ookal is het geen Halloween meer ik wil hem toch nog afmaken!

Rond half 2 kwam Kjersti weer thuis en zo'n 1,5 uur later zijn we naar buiten gegaan omdat de schapen vandaag eindelijk naar huis mochtend komen. Ze worden namelijk maandag geschoren en daarvoor moeten ze eerst drogen. Dus hebben ze mooi de tijd om dit weekend te drogen. Als eerste brachten we de grote groep binnen maar toen we gingen tellen kwam Kjersti er dus achter dat er nog 9 schapen buiten moesten zijn. Dus ging zei met Oji de schapen zoeken en ik deed ondertussen alle bellen van de schapen af die al binnen waren,. Uiteindelijk lukte het ze niet om de 9 schapen naar boven te halen want ze hadden geen respect voor Oji en bleven dus denk ik gewoon staan waar ze stonden. Dus Kjersti gaat proberen ze morgen ochtend nog naar binnen te halen en anders moet ik kijken of het mij lukt als ze boven zijn.

Daarna hadden we beide best wel trek gekregen dus gingen we naar binnen om te eten en na het eten weer naar de schapen & lammeren toe want er moest nog wat verschoven worden en de kleur schapen moesten apart en de schapen met lange starten. Want dit is allemaal verschillend wol. En daarna begon het ergste. Alles moest gevoerd worden met het kuil. Wat een enorme rot klus is omdat je eerst kuil van de baal moet halen dan in de kruiwagen en dan de stal door om iedereen te voeren. En ik zal je eerlijk vertellen het zijn der veel nu xD! Dus dit gaat heel interesant worden de komende dagen dat ik hier nog zit want het voeren gebeurd natuurlijk twee keer op een dag. 

Morgen moet ik helaas nog een dagje voeren aangezien Kjersti naar een meeting to moet. Maar zondag ben ik wel heerlijk vrij dus kan ik lekker uitslapen en hoef ik alleen maar met Oji naar buiten te gaan. Ook ben ik volgende week op vrijdag al vrij aangezien ik dus morgen moet werken. Dus mijn laatste weekend hier zal ik lekker drie dagen weekend hebben! 

Liefs,
Laura

Een lekker rustig dagje en de laatste dingen aan het hek

Hei!

Toen ik vannacht in mijn bedje lag bedacht ik opeens dat ik gisteren helemaal geen verhaal had geschreven! OEPS! Ik heb er geen excuus voor deze keer maar gewoon totaal vergeten. En aangezien ik nu toch op dit moment een paar uur alleen ben dacht ik, ik schrijf alvast over donderdag, zodat ik vanavond niet twee keer hoef te schrijven!

Vanmorgen na het opstaan ben ik eerst de dieren gaan voeren. De afgelopen dagen heb ik dit steeds gedaan en stiekem is het best wel een beetje fijn. Snel in een half uurtje tot 40 min iedereen voeren en daarna omkleden en lekker ontbijten. Dus dat deed ik vanmorgen ook weer. Na het voeren ontbeet ik en heb ik eigenlijk een tijdje niks gedaan. Beetje geklooied op mijn laptop enzo. Want Bengt ging namelijk weg om bij de ouders van Kjersti de weg schoon te maken, dus ik had lekker vrij. 

Rond een uurtje of half 1 kwam hij weer terug en hebben we de schapen het oude kuil van de lammeren gegeven omdat ze toch als het goed is morgen naar binnen gaan en dan hebben ze toch nog iets te eten. Want een hele nieuwe baal zou te veel zijn. Daarna een nieuwe baal in de stal gezet en daarna heb ik mij omgekleed. Want we gingen nog wat laatste dingen bij het hek afmaken, die nu als het goed is helemaal klaar is! Wel komt er misschien nog een plank naast de muur en nog aan de binnenkant van het hek, maar dat moest ik eerst maar met Kjersti bespreken.

Aan het einde van de middag voerde ik de lammeren nog een keer en haalde de gazen naar binnen die denk ik niet zo blij met mij waren. Want het was al aardig donker geworden toen ik ze binnen haalde hihi!

Liefs,
Laura

Happy Halloween!

Hei!

Toen ik vanmorgen wakker werd en de gordijnen open deed zag ik dag het weer aan het sneeuwen was. En deze sneeuw is bijna de hele dag gebleven tot dat ik om een uurtje of 5 de lammeren ging voeren, toen zag ik dat het op was gehouden.. Het is toch wel grappig hoor, sneeuw op Halloween! En ik heb ondertussen ook het idee dat het winter is inplaats van herfst. Want het is zooooo koud buiten xD!

Vanmorgen stond ik om half 9 beneden en ging eerste de dieren voeren. Aangezien ik om 9 uur had afgesproken met Bengt om te ontbijten besloot ik eerst de dagelijkse dingen te doen. Aangezien het anders wel heel laat zou worden met het voeren. De ganzen gingen dit keer meteen naar buiten en ook de kippen kregen hun voer weer. Daarna vertrok ik naar de lammeren en niet te vegreten de 5 mannen, die volgens mij elke dag een beetje meer gaan ruiken.. Maar gelukkig wen je al snel aan de geur als je er een keer langs bent gelopen. Eenmaal weer binnen aten we ontbijt en ging om 10 uur weer aan de slag.

Er moesten namelijk kettingen om de twee grote banden van de tractor en dat gingen we dus doen. Het begin werd aan de wielen gebonden en Bengt reed de tractor steeds een beetje naar voeren zodat ik de kettingen op hun plaatsen kon leggen. Hierna hebben we nog een apperaat er achter gehangen wat de sneeuw weg blaast als ze er sneeuw mee gaan schuiven, zodat het aan de zeikant van de weg komt te liggen zeg maar. Toen het apperaat er aan zat mocht ik weer naar binnen toe omdat Bengt zelf nog wat dingen moest bevestigen en daarmee kon ik toch niet helpen. Dus ik warmde mezelf op en las wat. Even later at ik ook wat want ik kreeg honger en het duurde mij allemaal te lang. 

Rond half 1 zijn we weer aan het werk gegaan en hebben het hek afgemaakt. We moesten nog een klein stukje hek maken en daarna nog balken op het hek leggen. En dat is nu ook allemaal klaar en het ziet er super uit! Voordat ik naar binnen ging hierna haalde ik de gazen naar binnen en raapte de eieren op. ''s Avonds voerde ik de lammeren & mannen opnieuw en maakte ik voor mezelf hamburgers omdat Bengt ging zwemmen en weet ik het allemaal, 

Liefs,
Laura

Verder werken aan het hek

Hei!

Brrr wat is het toch koud zeg! Maar goed ik probeer maar niet te klagen en draag lekker een legging onder mijn broek zodat ik toch een extra beetje warmte heb...

Vanmorgen begon ik weer met de ganzen en de kippen. Alleen toen ik het hok van de gazen open deed wouden ze er niet uit. Nou okey prima dan ga ik wel eerst de kippen doen. Dus toen ik weer uit het kippenhok kwam zag ik dat er een aantal uit waren gekomen en wilde ik ze een beetje 'opjagen' zodat ze naar het weiland gingen. Alleen inplaats van die kant op te lopen gingen ze het hok weer in.. Okey geweldig dacht ik. Terwijl ik de deur van hun hok open liet staan ben ik maar naar de lammeren gegaan en heb ik hun eerst gevoerd en zou wel zien of ze er uit waren als ik klaar was. En dit waren ze ook. Dus dit keer liep ik voorzichtig naar ze toe en uiteindelijk liepen ze dan uiteindelijk toch naar het weiland en kon ik het hek achter hun sluiten. Daarna heb ik nog een aantal foto's van de sneeuw gemaakt en probeerde ik een sneeuwpop te maken. Maar de sneeuw was te zacht en wilde niet aan elkaar 'plakken' dus ik gaf het al weer snel op en kledde me maar weer om. 

Om kwart voor 12 ben ik samen met Bengt de moeders buiten een nieuwe baal kuil gaan brengen. Gelukkig waren ze allemaal aan de andere kant van het hek waar ze naar de rest van het land kunnen gaan dus ik kon het sluiten zodat we rustig de baal konden plaatsen. Hierna zijn we verder gegaan met de muur die we maakte voor de nieuwe stal en deze is nu bijna helemaal af! Hierna is Bengt sneeuw gaan schuiven met de tractor en ik haalde de post met Oji op zodat ze ook een beetje beweging had en ze was maar vrolijk aan het rond springen. Een heel erg leuk gezicht. Eenmaal terug een beetje gelezen en na het avondeten ben ik de lammeren nog een keer gaan voeren.

Liefs,
Laura

Een heel pak sneeuw!

Hei!

Toen ik gisteren terug kwam uit Oslo vertelde Kjersti al dat het zou gaan sneeuwen vanavond. Leuk! Dacht ik natuurlijk weer meteen maar toen ik vanmorgen mijn gordijnen open deed schrok ik toch wel een beetje, want het was niet het beetje sneeuw wat we de vorige keren gehad hadden maar meteen een heel pak! Ik denk dat het wel tussen de 10 - 15 cm sneeuw is gevallen!

Zoals gewoonlijk ontbeten we samen om 8 uur en rond half 9 ging ik naar buiten om iedereen te voeren enzovoort. En toen ik buiten liep had ik lol met mezelf omdat ik steeds in de sneeuw weg zakte en Oji ook vrolijk heen en weer rende en op en neer sprong enzovoort. Als eerste de gazen weer naar buiten en daarna de kippen gevoerd die vandaag binnen bleven. Daarna weer door naar de lammeren en hun hun ontbijt gegeven. Ook was Kjersti ondertussen gekomen en toen ik klaar was met voeren gingen we beginnen aan het eerste gek van de nieuwe stal. Waar we dus vorige week de vloer hadden gelegt. Ze hebben namelijk van het weekend al de palen gemaakt maar nu moet het hek dus nog gemaakt worden wat deze week af moet zijn. De schapen komen namelijk naar binnen en worden nog geschoren voordat ik weg ga. 

Rond half 12 waren we er wel even klaar mee en gingen we naar de supermarkt toe omdat er wat spullen gekocht moesten worden. En toen hield opeens de witte auto er mee op! Toen we dus terug wilde rijden.. Geweldig! Ik wordt een beetje bang voor die auto geloof ik.. Gelukkig was er een man die wel wilde helpen en trok Kjersti met de auto voor en al snel ging de auto weer rijden gelukkig! Want terug lopen was nu wel heel erg ver.. Eenmaal weer terug hebben we geluncht en in de middag hebben we nog even naar mijn planning voor de komende dagen hier nog gekeken, hielp ik met de winter gordijnen ophangen en hebben we Elk vlees verpakt. Want Kjersti had gisteren avond geen genoeg zilver folie meer en dat hebben we dus vandaag gekocht. Daarna hebben we de mannen binne gehaald want die waren niet meer zo happy buiten. Toen we namelijk vanmorgen een baal kuil haalde uit die wei wilde ze al duidelijk graag naar binnen te! Want ze kwamen naar het hek toe enzovoort. Toen hun binnen waren de twee bellen af gedaan en toen had ik verloopig weer even vrij. 

Rond vijf uur aten we lasagne met Elk vlees, wat best wel lekker was al zeg ik het zelf! Het proeft idegeval niet heel vies wel een beetje apart maar niet vies! Daarna ben ik nog even snel de mannen en de lammeren gaan voeren en daarna was ik heerlijk klaar! Morgen weer een nieuwe dag.

Liefs,
Laura

Oslo dag nummer twee!

Hei!

En na dag nummer één komt natuurlijk dag nummer twee! En ook hier ging de klok een uurtje achteruit dus ik had lekker een uurtje langer in Oslo! Of gewoon een uurtje langer slaap natuurlijk. Het is maar hoe je het bekijkt.

's morgens werd ik volgens mij rond een uurtje of half 8 wakker n probeerde ik nog wat te slapen want uiteindelijk niet lukte. Alleen wist ik niet of mijn telefoon en ipod nou vanzelf de tijd had verzet of niet. Dus probeerde ik er via google achter te komen hoe laat het nou precies was, wat niet echt lukte. Maar uiteindelijk kwam de tijd op de tv voorbij dus wist ik het ook meteen! Ik heb verder tot een uurtje half 10 in bed gelegen want ik wilde er echt niet uit komen, hij lag zo heerlijk! Uiteindelijk toch maar aangekleed en naar beneden gegaan voor het ontbijt. Wat helaas niet zo heel uitgebreid was. Maar uiteindelijk at ik toch drie stukken brood en 7 stukken watermeloen. Kijk dat was nou weer wel lekker! Eenmaal terug op mijn kamer tot half 12 tv gekeken en mijn spullen gepakte enzo en toen ben ik naar beneden gegaan en heb ik uit gecheckt. 

Als eerste ben ik opzoek gegaan of er toevallig nog een souvenier winkel open was want ik had nog twee dingen nodig, en die was gelukkig open dus na even getwijfeld te hebben kocht ik uiteindelijk toch nog wat. Daarna ging ik op weg naar de Opera die ik ook snel had gevonden en liep ik op het dak en maakte ik foto's van meeuwen. Ook gebruikte ik nog de rand van het dak en een prullenbak om een foto van mezelf te maken. Tjah je moet toch een beetje creatief zijn he als je alleen bent! Ook liep ik nog even naar binnen en kocht ik een ansichtkaart van de opera voor mijn verzameling. Al kwam ik er terug thuis achter dat ik dus ook al een andere opera ansichtkaart had gekocht.. (oeps) Daarna ben ik opzoek gegaan naar The National Museum want daar wilde ik in de middag ook nog even heen. Eerst kon ik hem niet vinden maar uiteindelijk lukte het toch wel! Alleen had ik geen tijd om al naar binnen te gaan want ik zou namelijk om 2 uur wat gaan drinken samen met nederlandse bloggster Natalina die samen met der vriend in Oslo woont. Alleen was ik een beetje te vroeg dus zat ik nog 20 min in het station om warm te blijven.. En om kwart voor 2 ging ik naar de plek waar we afgesproken hadden en het wachten begon.. 

Opeens dacht ik haar te zien maar ik wist het eerst niet zeker tot dat ze vroeg of ik Nederlands praatte en natuurlijk doe ik dat! Na eenawkward moment van hoeveel zoenen we nou moesten geven gingen we dan uiteindelijk opweg naar een soort thee huis. Alleen toen we daar aan gekomen waren was deze dus geslotenen liepen we verder. Uiteindelijk streken we neer bij Wayne's Coffee wat je kan vergelijk met de Starbucks. Waar we beide wat te drinken besteeld en wat te eten. Want ik had trek en Natalina had nog niet gegeten! (FOEI!) We hebben echt heerlijk zitten babbelen en heel veel gelachen en ik heb het echt naar mijn zin gehad! Ook was het best wel weer fijn om weer lekker Nederlands te praten na al dat Engels en Noors gehoord te hebben. Rond half 4(!) verlieten we de Wayne's en liep Natalina nog even mee naar het musuem wat ik wilde bezoeken, we maakte nog een foto en namen afscheid met de afspraak dat als ze volgende keer weer in Nederland is we weer wat gaan drinken. En daar heb ik nu al zin in hihi!

Uiteindelijk liep ik een rondje door het museum maar was snel al weer buiten. Want ik was moe en wilde eigenlijk wel weer terug naar de boerderij. Om 7 minuten over half 5 had ik de trein en om half 7 was ik weer terug in Moelv waar Kjersti mij al op stond te wachten. En eenmaal terug nog wat brood gegeten en gebabbelt over wat ik gedaan had enzo. 

Ik heb echt twee heerlijke dagen in Oslo gehad en wil zeker nog wel een keertje terug! Want er is natuurlijk nog veel meer te zien en het is gewoon leuk om er rond te lopen enzovoort! Maar ik was stiekem ook wel weer een beetje blij terug te zijn op de boederij, weer lekker bij de dieren!

Liefs,
Laura

Oslo dag nummer één!

Hei Alle!

Eindelijk kan ik mijn blog weer update! Zoals jullie wel gemerkt hebben is er afgelopen vrijdag geen post online gekomen maar dit kwam doordat ik steeds een foutmelding kreeg als ik een verhaal wilde toevoegen. Dus dat is hem helaas niet meer geworden! Maar goed ik ga vandaag gewoon over mijn weekend schrijven en over vandaag. Dus er volgen drie posts! (Sorry maar het is niet anders)

Vandaag was het dus eindelijk zover, ik ging naar Oslo en kon lekker gaan shoppen! Alleen deze dag begon al lekker goed want ik versliep mij weer. Blijkbaar had ik weer het geluid van mijn ipod niet aangezet wat ik dacht toch gedaan te hebben, want ik had voor het slapen gaan nog naar Qmuic geluisterd.. Maar goed ik gooide de laatste dingen nog in mijn tas, at snel een boterham en maakte toen nog wat brood voor onderweg of voor later. Want mijn trein ging namelijk al om 9.42, en op het parron kon ik geen kaartje kopen. Dat was ook nog een heel avontuur want ik moest dus in de trein een kaartje kopen. Dus meneer kwam ik zei dat ik naar Oslo wilde en ik wilde betalen met mijn pinpas kon dat niet! En ik had alleen maar 200 NOK bij mij en een kaartje koste meer dan 300 NOK. Maar gelukkig was de meneer in een goede bui en kreeg ik korting en hoefde ik alleen maar 200 NOK te betalen! Kijk dat was nog eens fijn!

Twee uur later reden we Oslo binnen en ik voelde mij even heel erg verdwaald in de grote stad na weken op het platteland geleeft te hebben. Maar uiteindelijk vond ik mijn weg naar een winkelcentrum waar ik gelijk bij de H&M wat kleren begon te passen. Want die H&M hebben we toch niet in Nederland en ik zag leuke kleren hangen! Helaas past niet alles maar nam ik uiteindelijk toch wel wat leuks mee! Eenmaal betaald ging ik opzoek naar een pin automaat waar ik geld opnam en toen opzoek ging naar het kasteel. Die ik gelukkig ook al snel vond, temiste de winkel straat die er naar toe lijd, dus voordat ik verder ging shoppen ben ik eerst naar het kasteel gelopen waar ze op dat moment ook bezig waren met de wisseling van de wacht, dus daar heb ik het laatste stukje ook nog van gezien.  Na een aantal foto's gemaakt te hebben liep ik terug en kocht ik wat te drinken en eten bij een winkeltje en ging ik de winkelstraat door. Waar ik ben een aantal winkels snuffelde en nog de weg vroeg naar een winkel die ik graag wilde bezoeken. Waar ik natuurlijk ook een paar dingetjes kocht! Ik wilde nog wel veel meer kopen maar dat ging gaat een beetje moeilijk. Ik mag namelijk maar 23 kilo mee terug nemen naar Nederland hihi!

Rond een uurtje of 2 was ik het lopen een beetje zat dus ging ik opzoek naar mijn hotel. Met de routebeschrijving in mijn hand liep ik vanaf het centraal station richting waar ik dacht heen te moeten laten. Alleen was het allemaal een beetje lastig omdat ik niet echt een straat naam kon vinden op de gebouwen. Maar uiteindelijk vond ik het hotel en dwaalde nog een beetje rond in de buurt (wat trouwens vooral buitenlands was). Rond half 3 was ik het echt zat en ging ik gewoon proberen in te checken want ook lukte! Dus daar ging ik naar de vierde etage, en jeetje wat was de kamer groot zeg! Temiste hij oogde heel groot en het bed lag ook echt heeerlijk! Ook had ik blijkbaar wel gratis internet dus ik keek even een beetje rond op facebook enzo, praatte kort met mams en ging na een uurtje weer op pad. Weer shoppen! Dit keer weer in het winkelcentrum want dat was in de buurt en lekker warm. Ik paste weer wat dingen bij de H&M en kocht natuurlijk ook wat. Ook vond ik nog twee dvd's waarvan eentje voor vriendje zou zijn maar later bleek dat hij die dus zelf ook al had gekocht.. Haha lekker handig! Maar nu hou ik hem lekker zelf want ik vind de dvd ook leuk! Ook snuffelde ik nog bij meer winkels en ging daarna opweg naar de supermarkt om een salade te kopen en was rond half 6 weer terug in het hotel. Ik ben op bed gaan liggen en ben er niet meer vanaf gekomen!

De tv heeft de hele avond aangestaan en tijdens het zappen kwam ik zelfs Wilders nog even tegen, wat heel apart was! Alleen weet ik niet precies waar het over ging maar volgens mij iets over de islam ofzo. Later die avond heb ik nog naar de film Yes Man gekeken die dus op tv was! En rond half 12 ben ik heerlijk gaan slapen! 

Liefs,
Laura

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active